Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia yleisimpiin meiltä kysyttyihin kysymyksiin.

Lasten ja nuorten tunnit sekä perheliikunta

1)  Mistä saan lisätietoa tuntien sisällöistä ja apua oikean tunnin valintaan?
-  Tuntikuvaukset kohdasta löytyy lisätietoa tuntien sisällöistä. Autamme mielellämme oikean tunnin valinnassa. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla (tutojumppa[a]gmail.com) tai puhelimitse/tekstiviestillä (044 9295525, vastaukset pääosin ilta-aikaan).


2)  Miten tarkkoja tuntien ikärajat ovat?
-  Ikärajat on suunniteltu siten, että kaikki saisivat tunneilla ikätasolle sopivaa ohjausta ja pääsevät harjoittelemaan sosiaalisia taitoja oman ikäisten kanssa. Ikärajoissa voidaan toki joskus tarvittaessa joustaa - olethan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse.                  

HUOM! 3-vuotiaiden tunneille voi tulla mukaan vasta kun lapsi on täyttänyt 3 vuotta tai täyttää sen kuukauden aikana jolloin aloittaa ryhmässä.


3)  Voiko perheliikuntatunnille tulla useamman lapsen kanssa?
-  Voi tulla.

 
4) Voiko tunneille tulla seuraamaan/lapsen tueksi?
-  Lapset jätetään (perheliikuntaa lukuunottamatta) tunneille ohjaajien vastuulle ja vanhemmat odottavat pääsäsääntöisesti salin ulkopuolella. Näin kaikki saavat keskittymisrauhan tunnilla. Erityisen arkojen tai erityistä tukea tarvitsevien lasten kohdalla vanhempi voi keskustella etukäteen ohjaajan kanssa tilanteesta. Ensimmäisillä jumppakerroilla pienten lasten vanhempien kannattaa jäädä odottelemaan salin ulkopuolelle. Muistattehan aina olla ajoissa hakemassa lasta!

5) Voiko tunneilla käydä tutustumassa ennen kausimaksun maksamistä?
-  Kyllä voi. Kaksi ensimmäistä kokeilukertaa ovat ilmaisia. Toivomme kuitenkin kaikkien ilmoittautuvan etukäteen jäsenrekisterin kautta, jotta ohjaaja osaa odottaa lasta tunnille ja varata esim. välineitä oikean määrän. Jäsenrekisterin kautta tulevassa laskussa on eräpäivä siten, että tunneilla ehtii ensin käydä tutustumassa. Mikäli lapsi ei halua jatkaa harrastuksessaan, muistattehan käydä peruuttamassa ilmoittautuminen jäsenrekisterin kautta.

 

6) Miten tunneille tulee pukeutua?
-  Kaikille tunneille pukeudutaan liikuntaan sopiviin vaatteisiin, esim. t-paitaan ja shortseihin/trikoisiin tai jumppapukuun. Huomioittehan, että vaatteet ovat turvalliset (ei liian pitkiä lahkeita) ja joustavat (ei farkkuja ym.), jotta lapsen on helppo liikkua. Tunneilla ollaan paljain jaloin tai jumppatossuissa. Pelikerhossa/Liikuntakerhossa voidaan tarvittaessa käyttää sisäpelikenkiä, mutta ohjaaja informoi asiasta erikseen. Pitkät hiukset pidetään kiinni ja korut sekä kellot otetaan pois.


Tutolan tunnit

1) Voiko teillä maksaa pankkikortilla?
- Ei voi. Meillä ei ole maksupäätettä, tämän vuoksi myöskään esim TicketDuo-liikuntaetu ei käy meillä.

2) Pitääkö tunneille tuoda omat välineet?
- Ei tarvitse. Meiltä löytyy tunneilla käytettävät välineet. Mikäli tunti edellyttää erikseen tuotavia omia välineitä, mainitaan siitä tuntikuvauksessa. Ota tunnille kuitenkin mukaan oma vesipullo sekä hikipyyhe.

3) Tulisin tutustumaan tunnillenne, pitääkö minun ilmoittautua?
- Ei tarvitse, riittää että tulet ajoissa paikalle, jotta ehdit hoitaa maksun ennen tunnin alkua.

4) Mistä tiedän mille tunnille voin osallistua, kun en ole harrastanut liikuntaa pitkään aikaan?
- Suurimmaksi osaksi kaikki tuntimme sopivat kaikille. Kaikilla tunneilla voit tehdä liikkeet oman kuntotasosi mukaan.