Seuratoiminnan COVID-19 ohjeet 

Noudatamme toiminnassamme AVI.n ohjeita. Huomioitavaa on, että "Aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksien rajoituksista eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset kuitenkin koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia. Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista.

On tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta!

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

 • Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Tunneille ei myöskään tulla, mikäli sinulla on epäily altistuksesta koronavirukselle.
 • Pidä huolta hyvästä hygieniasta. Pese käsiä perusteellisesti ja usein, älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
 • Pese kädet saippualla ennen ja jälkeen tuntien. Tarjolla on myös käsidesiä.
 • Varaa riittävästi aikaa tunneille saapumiseen. Pukuhuoneissa ja käytävillä joudutaan mahdollisesti rajoittamaan yhtäaikaista oleskelua ja tämä voi aiheuttaa jonottamista. Jonota turvavälit huomioiden.
 • Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi.
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle. Lasten tunneilla ohjaajat puhdistavat käytetyt välineet tuntien välillä, tästä syystä tunti voi loppua 5min aiemmin.
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Suojamaskia suositellaan käytettäväksi kouluikäisiltä ja huoltajilla pukuhuoneissa sekä käytävillä (muun kuin liikuntasuorituksen aikana). Huomioithan, että maski ei välttämättä sovellu hikiliikuntaan. Turun kaupungin edellytys ei koske yksityisiä liikuntatiloja (kuten Tutola), mutta kaupunki ja me suosittelemme vahvasti maskin käyttöä em. ohjeen mukaisesti.

Mikäli seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Turun kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että positiivisen covid-näytteen antanut olisi yhteydessä Tuton toiminnanjohtajaan Sini Paakkiseen, p. 0403505427, tartunnan tultua ilmi.

SEURAA AKTIIVISESTI SEURAN NETTISIVUJA JA SOMEKANAVIA!

Tärkeitä tietoja osallistuessasi Tutolan tunneille

 • Ulko-ovesta pääsee kortilla sisälle 20min ennen ensimmäisen tunnin alkua.
 • Älä tule tunnille kipeänä!
 • Huolehdi käsihygieniasta pesemällä kädet saippualla Tutolaan saapuessasi sekä tunnin jälkeen. Myös käsidesiä on saatavilla aulassa sekä salissa.
 • Muista kirjata itsesi tunnille vetämällä kortti lukijasta! (altistuneiden selvitystyö on tarvittaessa helpompaa).
 • Ota oma jumppa-alusta ja hikipyyhe mukaan tunnille.
 • Säilytä turvavälit tunnille saapuessasi, tunnilla ja tunnin jälkeen. Salissa on paikkamerkit turvavälit huomioiden.
 • Puhdista tunnilla käyttämäsi välineet desinfioivalla pesuaineella (alustat ja peitteet eivät ole käytössä).
 • Saliin mennään ilmoittautumistiskin vieressä olevista portaista ja tunnilta poistutaan pääovelle johtavien portaiden kautta.
 • Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä tiloissamme, muulloin kuin tunneilla.
 • Mahdollisuuksien mukaan jumppavaatteet päälle jo kotona.
 • Vältäthän tarpeetonta oleskelua tiloissamme.Liikuntapaikkojen ohjeet ja suositukset turvallisen toiminnan järjestämiseksi (koulusalit)

Turun kaupunki on päivittänyt ohjeita ja suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Päivitykset koskevat mm. sisäliikuntapaikkojen käyttöä. Viimeisimmät liikunnan koronauutiset voi tarkistaa sivulta: 

www.turku.fi/liikunta/korona

Yleiset ohjeet

* Kaikkien tulee noudattaa turvaetäisyyksiä, yksimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita. Jokaisella liikuntapaikalla on joko käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä.

* Sairaana ei saa tulla liikuntapaikoille.

* Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat suosituksia.

* Harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein.

Maskin käyttö

* Kaikissa kunnallisissa liikuntatiloissa tulee käyttää maskia. Maskin käyttövelvoite on puku-, aula- ja katsomotiloissa kaikilla yli 15-vuotiailla henkilöillä.

* Maskin käyttösuositus on myös 12 vuotta täyttäneillä lapsilla sisäliikuntatiloissa.

Sisäliikuntatiloihin saapuminen ja niistä poistuminen

* Ryhmiä ohjeistetaan saapumaan liikuntatilaan/ -rakennukseen vasta oman vuoronsa alkaessa. Samoin liikuntatilasta/ -rakennuksesta tulee poistua oman vuoron päättymiseen mennessä.

* Saattajat/ vanhemmat/ huoltajat ym. voivat tuoda pienet lapset liikuntapaikalle, mutta eivät jää seuraamaan harjoituksia.

* Mahdollisissa jonotus-/ odotustilanteissa on tärkeää huomioida riittävät turvaetäisyydet.