Tuntikuvaukset

Jooga

Tule hakemaan päivääsi uutta energiaa! Aamujooga aloitetaan lempeästi kehoa herättävillä asanoilla. Tuntilla tehdään avaavia harjoituksia kuten aurinkotervehdyksiä ja energisoivia asanoita, jossa liike ja rytminen hengitys yhdistyvät kehon ja mielen harjoitukseksi. Tunti päättyy lyhyeen rentoutusharjoitukseen. Tunti sopii kaikille jumppaajille!

Yin Jooga

Yin-joogassa tehdään pitkäkestoisia passiivisia venytyksiä. Asennoissa ollaan 3-5 min., koska tällöin päästään venyttämään lihasten sijaan sidekudoksia, mikä lisää nivelliikkuvuutta. Asennoissa ei mennä äärivenytyksiin eikä tarvitse olla notkea osallistuakseen tunnille. Tunnilla hyödynnetään pehmopalloja ja vilttejä. Jokaisen tunnin lopussa tehdään äänimaljarentoutus. Kehostamme on noin 70 % vettä ja kuten vesi värähtää kosketuksesta, niin samoin äänimaljat resonoivat kehon soluja. Tunnilla et tarvitse tossuja. Oman tyynyn voi halutessaan ottaa mukaan.Tunti ei sovi henkilöille, joilla on hyvin yliliikkuvat nivelet.

Fascia/Yinjooga tunnilla parillisilla viikoilla fascia ja parittomilla Yinjooga. Lue myös Fascia kuvaus.


Voimajooga

Dynaaminen joogaharjoitus, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä keskittymiskykyä.

Fascia

Tunnilla tehdään toiminnallisia liikeketjuharjoitteita sekä avataan lihaskalvoja pilatesrullaa apuna käyttäen. Fasciahuolto lisää liikkuvuutta, palauttaa ja optimoi kehon toimintaa ja suorituskykyä. Rauhallinen tunti, tunnilla et tarvitse tossuja.

Fascia/Yinjooga tunnilla parillisilla viikoilla fascia ja parittomilla Yinjooga. Lue myös Yinjoogan kuvaus.

Core

Tunti aloitetaan aktiivisilla liikkuvuusharjoitteilla, joiden tavoitteena on lämmitellä lihaksistoa ja palauttaa nivelten liikelaajuuksia päivän rasituksesta. Harjoitusosuudessa keskitytään kehon ryhti- ja tukilihaksiston vahvistamiseen sekä pyritään tunnistamaan keskivartalon syvien tukilihasten aktivaatio ja hallitsemaan sitä eri liikkeissä. Tunti päätetään lyhyeen loppuvenyttelyyn.
Tunnilla tehtävät harjoitteet on sovellettavissa jokaisen lähtötasoon sopiviksi, joten tunti sopii ihan kaikille.

Kehonhuolto

Tunnilla tehdään kevyt alkulämmittely tai chi -liikkeisiin perustuen, tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia sekä keskitytään venyttelemään koko keho läpi, osittain myös syvävenyttelyä. Tunnilla ei tarvita kenkiä.


Äänimaljarentoutus

Tule rentoutumaan äänimaljoista syntyvän äänen äärelle. Kehostamme on noin 70 % vettä ja kuten vesi värähtää kosketuksesta, niin samoin äänimaljat resonoivat kehon soluja.

Bodycontrol

Kehonhallintaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta perusjumpan elementein. Jumppaa hymy huulilla, oman kuntosi mukaan. Ei sisällä vaikeita koreografioita.

Intense Body

Yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen jumpataan tehokkaasti, mutta hyvin rauhalliseen tempoon. Tällä tunnilla keskitytään erityisesti siihen, että harjoitteet kohdistuvat intensiivisesti ja hallitusti eri lihasryhmiin. Perusvälineinä tarrapaino ja käsipainot. Tunnille tarvitset juomapullon ja jumppatossut.

Aamujumppa

Peruskuntojumppaa, jossa jokainen jumppaa oman aamuvireensä mukaisesti. Lämmittelyä, lihaskuntoa ja liikkuvuutta.

SuperBody

SuperBody tarjoaa haasteita lihaskunnon kohentamiseen osittain tai kokonaan voimatankoa ("pumppitanko") käyttäen.

Tunti sisältää n. 10 minuuttia pitkän lämmittelyn, jonka jälkeen tehdään monipuolisesti lihaskuntoliikkeitä pääasiassa painotankoa apuna käyttäen. Lopuksi venytellään erityisesti ne lihakset, joihin harjoitukset ovat kohdistuneet.

Tunti sopii kaikille.

Kiinteytys

Kiinteytystunti koostuu aerobisesta ja lihaskunto-osuuksista loppuvenyttelyjä unohtamatta. Aerobisessa osuudessa (n.30min) tehdään askelsarjaa, jonka liikkeet koostuvat perinteisistä "aerobic"askeleista. Tunnin toisella puoliskolla haastetaan koko vartaloa monipuolisilla lihaskuntoliikkeillä. Tunnin lopussa palauttavat venyttelyt.


Tunti sopii perusaskeleet jo osaaville.

PHA

PHA  tunnilla hiki virtaa ja syke kohoaa varmasti! Tällä intervalli-tunnilla vuorotellaan lihaskuntoliikkeitä ja sykkeenkohotuksia lyhyissä jaksoissa ja pakotetaan keho äärimmilleen. Liikkeet tehdään ns. pattereina. Liikepatteriin kuuluu kaksi lihaskuntoliikettä ja yksi sykkeenkohotus. Tunti sisältää n. 10 minuutin pituisen alkulämmittelyn, jonka jälkeen tehdään 3 erilaista patteria. Tunnin lopussa lyhyt venyttelyhetki. Tunnilla tehtävät harjoitukset ovat yksinkertaisia, mutta sitäkin tehokkaampia. Jokainen treenaa oman kunnon mukaan!

Toiminnallinen treeni

Monipuolinen, koko kehoa kuormittava yhdistelmätreeni. Harjoitteet korostavat toiminnallisuutta ja kehittävät eri fyysisiä ominaisuuksia kokonaisvaltaisesti. Tunnilla tehdään harjoitteita kehonpainolla ja käytetään erilaisia välineitä. Tällä tunnilla pääset haastamaan itsesi äärirajoille saakka, oman kuntotasosi huomioiden!

Tehotreeni

Monipuolinen lihaskuntotunti, jossa tehdään paljon liikkeitä vartalon painoa hyödyntäen. Lihaskuntoliikkeet ovat osittain toiminnallisia harjoitteita, mutta myös perinteisiä liikkeitä Tutolan monipuolisia välineitä käyttäen. Tunnin alussa on n. 10 min. alkulämmitely, jonka jälkeen lihaskuntoliikkeitä ja toiminnallisia liikkeitä tehdään tiiviiseen tahtiin. Tunnin loppuun jätetään riittävästi aikaa rauhoittumiseen ja kokonaisvaltaisiin venytyksiin.

HIIT

HIIT (High Intensity Interval Training) on lyhyt ja tehokas hapenottokykyä ja lihaskuntoa kehittävä tunti. Tunnin aikana vuorottelevat kovatehoiset ja palauttavat työosuudet. Tuntiin sisältyy myös noin 5min alkulämmittely sekä loppujäähdyttely. Työosuuksiin kuuluu sykettä nostavia liikkeitä, lihaskuntoliikkeitä sekä yhdistelmäliikkeitä. HIIT sopii jumppareille, jotka haluavat haastaa itsensä ja kokeilla omia rajojaan. Supertehokas, lyhyt ja ytimekäs treeni koko keholle!

Zumba

Zumba® on kolumbialaisen Alberto "Beto" Pérezin kehittämä kuntotanssimuoto. Tunnilla hyödynnetään kaloreita kuluttavaa ja kuntoa kohottavaa intervalliharjoittelua, tanssiliikkeitä tehdään vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Saman tunnin aikana pääset tanssimaan vaikkapa salsaa, reggaetonia, afroa,flamencoa ja hip hoppia.

Perusideana on, että tanssiliikkeet ovat helppoja, joten jokainen pääsee heti kunnolla irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Zumba-tunnilla ei tehdä koreografiaa saati opetella tanssitekniikkaa, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta.