Tuntikuvaukset

PERHELIIKUNTA

Aikuinen - lapsi -tunnit

PERHELIIKUNTA, VAUVAT-TAAPEROT

Perheliikuntatunti perheen pienimpien kanssa. Tunnilla voi käyttää tarvittaessa kantoliinaa tai - reppua. Tällä perheliikuntatunnilla jumpataan musiikki- ja loruleikein sekä temppuillen eri välineiden kanssa. Myös isommat sisarukset voi ottaa tunnille mukaan.

PERHELIIKUNTA, TAAPEROT-TENAVAT

Perheliikuntajumpassa touhutaan vaikka koko perheen voimin! Tunneille voit tulla myös useamman lapsen kanssa. Tunneilla temppuillaan, pelataan ja harjoitellaan liikunnan perustaitoja. Välineitä, musiikkia ja lorutteluja käytetään paljon. Perheliikuntatuokiot voivat parhaimmillaan olla lapsille liikuntaharrastuksen pohja myös tuleville vuosille. Tavoitteena tunneilla on liikunnan riemu sekä yhteiset onnistumisen elämykset. Liikunnan ohella opetellaan myös sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista.

AKRO+ROPE SKIPPING

Tälle tunnille voivat nuoret osallistua yksinään, mutta tunnille ovat tervetulleita myös aikuiset! Tunti löytyy myös Tutolan aikuisten lukujärjestyksestä. Loistava yhteinen harrastusmahdollisuus! Lue tuntikuvaus alempaa. 

ALLE KOULUIKÄISET

TEMPPUKOULU

Temppukoulussa harjoitellaan monipuolisesti liikunnan perustaitoja kuten kävelyä, juoksua, hyppyjä, kiipeämistä, heittämistä, kiinniottoa, potkuja ja oman kehon tuntemusta sekä erilaisten käsitteiden (esim. pitkä-lyhyt, leveä-kapea, nopea-hidas) hahmotusta. Tunneilla tutustutaan erilaisiin välineisiin ja harjoitellaan temppuilun alkeita. Liikunnan ohella opetellaan sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista. Kauden aikana järjestetään mahdollisuuksien mukaan yhteistunti, jolloin oma aikuinen pääsee liikkumaan yhdessä lapsen kanssa. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ilo! Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.


SIRKUSMIX

Sirkusmix:issä harjoitellaan sirkustelun alkeita erilaisilla välineillä sekä temppuillaan (akrobatia). Tunnin pohjan luovat monipuoliset perusliikuntaharjoitukset. Tunneilla myös pelataan ja leikitään. Jokaisella tunnilla tehdään ikätasolle sopivia lihaskuntoharjoituksia sekä venyttelyjä. Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

NINJAGYM

Ninjagym on hauska liikuntamuoto, missä voimistelu saa vivahteita parkourista ja volteista. Ninjagymissa lapset oppivat temppuja ja taitoja turvallisten liikekehittelyjen kautta.

Tunneilla tavoitteena on kehittää lasten perusliikkumistaitoja, voimistelun lajitaitoja, notkeutta, perusvoimaa ja tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu antaa erinomaiset taidot sekä voimistelun jatkamiselle, että muihin lajeihin. Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

ALAKOULUIKÄISET 

SIRKUSMIX

Sirkusmix:issä harjoitellaan sirkustelun alkeita erilaisilla välineillä sekä temppuillaan (akrobatia). Tunnin pohjan luovat monipuoliset perusliikuntaharjoitukset. Tunneilla myös pelataan ja leikitään. Jokaisella tunnilla tehdään ikätasolle sopivia lihaskuntoharjoituksia sekä venyttelyjä

FREEGYM

Freegym on hauska liikuntamuoto, missä yhdistyvät voimistelu, telinevoimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunti koostuu alkulämmittelystä, temppuilusta ja loppuvenyttelystä. Freegym kehittää niin nopeutta, ketteryyttä, kestävyyttä, liikkuvuutta kuin voimaakin. Harjoittelu antaa erinomaiset taidot sekä voimistelun jatkamiselle että muihin lajeihin.

MIXTREENI

Mixtreeni -tunnilla yhdistetään temppuilua, tanssia, voimistelua sekä akrobatiaa. Tunneilla vahvistetaan lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tunneilla huomioidaan ryhmän taso ja osallistujien omia toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan.  

NUORET / YLÄKOULU- JA LUKIOIKÄISET, ALAKOULUN YLIMMÄT LUOKAT

AKRO+ROPE SKIPPING

Akrobatia -tunnilla (parilliset viikot) pyritään lisäämään aktiivista liikkuvuutta erilaisten harjoitusten kautta. Tunti
sisältää paljon erilaisia akrobaattisia temppuja ja
liikeyhdistelmiä, jotka kehittävät taitoa, liiketajua, kehonhallintaa ja notkeutta. Opi kuperkeikat, kärrynpyörät,
käsilläseisonnat ja muut lattialla tehtävät akrobaattiset liikkeet turvallisesti! Tunnilla huomioidaan ryhmän taso ja osallistujilla on mahdollisuus esittää toiveita tuntisisällöstä.

Rope Skipping eli naruhyppely (parittomat viikot) on maailmalla suureen suosioon noussut laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja hyppien. Hyppiminen on hauskaa! Lisäksi se on hyvää luuliikuntaa. Hyppiminen myös kehittää sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että koordinaatiota, nopeutta ja kestävyyttä. Tunnille et tarvitse omaa hyppynarua mukaan.

Huom. tunti löytyy myös Tutolan aikuisten lukujärjestyksestä!