Tuntikuvaukset

PERHELIIKUNTA

Aikuinen - lapsi -tunnit

PERHELIIKUNTA, TAAPEROT-TENAVAT

Perheliikuntajumpassa touhutaan vaikka koko perheen voimin! Tunneille voit tulla myös useamman lapsen kanssa. Tunneilla temppuillaan, pelataan ja harjoitellaan liikunnan perustaitoja. Välineitä, musiikkia ja lorutteluja käytetään paljon. Perheliikuntatuokiot voivat parhaimmillaan olla lapsille liikuntaharrastuksen pohja myös tuleville vuosille. Tavoitteena tunneilla on liikunnan riemu sekä yhteiset onnistumisen elämykset. Liikunnan ohella opetellaan myös sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista.

PERHELIIKUNTA, PERHEJOOGA

Perhejoogassa tärkeintä on suoritusvapaa toimiminen yhdessä aikuisen kanssa, turvallinen läsnäolo ja keskinäisen vuorovaikutuksen vahvistaminen. Tunnin aikana liikutaan sadun ja leikin avulla, havainnoidaan hengitystä sekä harjoitellaan rauhoittumista. Harjoituksia tehdään sekä ryhmänä että oman aikuisen kanssa kahdestaan. Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvita.

ALLE KOULUIKÄISET

NINJAGYM

Ninjagym on hauska liikuntamuoto, missä voimistelu saa vivahteita parkourista ja volteista. Ninjagymissä lapset oppivat temppuja ja taitoja turvallisten liikekehittelyjen kautta. Tunneilla tavoitteena on kehittää lasten perusliikkumistaitoja, notkeutta, perusvoimaa, ja tarjota lapsille liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu antaa erinomaiset taidot sekä voimistelun jatkamiselle että muihinkin lajeihin. Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

TEMPPUKOULU

Temppukoulussa harjoitellaan monipuolisesti liikunnan perustaitoja (kuten kävelyä, juoksua, hyppyjä, kiipeämistä, heittämistä, kiinniottoa, potkuja) ja oman kehon tuntemusta, sekä erilaisten käsitteiden (esim. pitkä-lyhyt, leveä-kapea, nopea-hidas) hahmotusta. Tunneilla tutustutaan erilaisiin välineisiin ja harjoitellaan temppuilun alkeita. Liikunnan ohella opetellaan sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista. Tärkeintä tunneilla on liikkumisen ilo! Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja. 

SIRKUSMIX

Sirkusmix:issä temppuillaan (akrobatia) ja harjoitellaan sirkustelun alkeita erilaisilla välineillä. Tunnin pohjan luovat monipuoliset perusliikuntaharjoitukset. Tunneilla myös pelataan ja leikitään. Tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

ALAKOULUIKÄISET 

DANCEMIX (tytöt)

Dancemix- tunneilla harjoitellaan tanssin perusalkeita ja tutustutaan erilaisiin tanssityyleihin kuten show ja lyrical, tekniikkaa harjoitellaan baletin kautta. Tunneilla suunnitellaan myös omia koreografioita sekä temppuillaan (akrobatia). Tunnit sisältävät ikätasolle sopivia lihaskuntoharjoitteita sekä venyttelyitä. Tunneilla käytetään eri tanssityyleihin ja koreografioihin sopivia musiikkikappaleita, ja tyttöjen toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. 

FREEGYM

Freegym on hauska liikuntamuoto, missä yhdistyvät voimistelu, telinevoimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tunti koostuu alkulämmittelystä, temppuilusta ja loppuvenyttelystä. Freegym kehittää niin nopeutta, ketteryyttä, kestävyyttä, liikkuvuutta kuin voimaakin. Harjoittelu antaa erinomaiset taidot sekä voimistelun jatkamiselle että muihin lajeihin.

MIXTREENI

Mixtreeni -tunnilla yhdistetään temppuilua, tanssia, voimistelua sekä akrobatiaa. Tunneilla vahvistetaan lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tunneilla huomioidaan ryhmän taso ja osallistujien omia toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan.  

SIRKUSMIX

Sirkusmix:issä temppuillaan (akrobatia) ja harjoitellaan sirkustelun alkeita erilaisilla välineillä. Tunnin pohjan luovat monipuoliset perusliikuntaharjoitukset, ikätasolle sopivia lihaskuntoharjoitteita ja venyttelyjä unohtamatta. Tunneilla myös pelataan ja leikitään. 

LASTEN JOOGA

Lasten jooga on lapsille suunniteltua ja sovellettua joogaa, jossa otetaan huomioon lapsen ikä, taidot ja valmiudet. Joogan tavoitteena on lisätä ja vahvistaa lasten hyvinvointia. Jooga auttaa ylläpitämään liikkuvuutta, ruokkimaan mielikuvitusta sekä vahvistamaan tasapainoa ja itsetuntoa. Tunnin aikana liikutaan leikkisästi sadun avulla, harjoitellaan hengityksen havainnointia ja rentoudutaan. Lasten jooga on suoritus- ja kilpailuvapaata, jokainen osaa joogata!

NUORET / YLÄKOULUIKÄISET , ALAKOULUN YLIMMÄT LUOKAT

MIXTREENI

Mixtreeni -tunnilla yhdistetään temppuilua, tanssia, voimistelua sekä akrobatiaa. Tunneilla vahvistetaan lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tunneilla huomioidaan ryhmän taso ja osallistujien omia toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan.